Chocolade Tempereermachine 3L La Chocolatière - set

Artikel 6 van 28
€ 149,99 (inclusief btw)
Overzicht

Chocolade Tempereermachine 3L Complete Set
Als een professional thuis chocolade bewerken? Dat kan met deze Chocolade Tempereermachine! Met dit apparaat kun je heel gemakkelijk tot in de puntjes chocolade bereiden.

Het smelten van de chocolade
Doe de gewenste en afgewogen chocolade in de daarvoor bestemde bak en draai de bedieningsknop naar 45°C. Dit is de ideale temperatuur voor het smelten van verschillende soorten chocolade. Plaats de deksel op de kom en het smeltproces kan beginnen. De benodigde tijd voor het smeltproces hangt af van de hoeveelheid en het soort chocolade. Het is aan te raden deze ± 15 minuten aan te zetten zonder bak met deksel erop. Hierdoor gaat het smeltproces sneller, afhankelijk van de hoeveelheid te smelten chocolade zal dat 60 tot 180 minuten duren.. Tijdens het proces kan er door de kom geroerd worden om het smeltproces te bevorderen. Het smeltproces is voltooid als de chocolade volledig gesmolten en vloeibaar is.

Het tempereren van de chocolade
Om de chocolade glanzend en krokant te maken, is het van belang om de chocolade te tempereren. Dit doe je door de kom, die in het apparaat zit, na het smeltproces op een vlak werkblad te plaatsen. Pas op! De kom is heet. Draai de bedieningsknop terug naar 30°C, zodat de chocolade na het tempereren op de juiste temperatuur kan blijven.

 

Voeg daarna 25% callets, van de al aanwezige chocolade, toe aan de kom met gesmolten chocolade. Het toevoegen van vaste chocolade aan gesmolten chocolade wordt ook wel enten genoemd. Roer met een spatel de vaste chocolade callets door de gesmolten chocolade heen. Plaats de (meegeleverde) thermometer in de kom en roer door de chocolade tot de juiste temperatuur is bereikt. De juiste temperatuur hangt af van het soort chocolade dat je gebruikt. De kom kan nu weer in de machine worden geplaatst, zodat de chocolade op een perfecte bewerkingstemperatuur blijft.

De chocolade is klaar voor gebruik!

Inhoud van de Chocolade Tempereermachine

  • Chocoladesmelter
  • 5 wegwerpspuitzakken
  • Bonbonvorm van polycarbonaat (zonder BPA)
  • Digitale thermometer
  • Paletmes (35 cm)
  • Receptenboekje (Frans en Nederlands)

Specificaties

  • Afmeting: 33 x 31 x 15 cm
  • Afmeting binnenbak lxbxh: 23x21x8 cm.
  • Thermostaat: ja
  • Temperatuurbereik: van 27°C tot 52°C
  • Inhoud: 3 L
  • Vermogen: 120W
  • Met deksel

ZIE VIDEO VOOR DE GEBRUIKSWIJZE !!!

© 2012 - 2024 TWINKELCAKE | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel