Marmeren plaat 40 x 30 cm
OverzichtEen marmeren plaat is niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens heel erg handig. Deze marmeren plaat kun je gebruiken voor het uitrollen van fondant, marsepein of ander deeg. Bovendien is de plaat uitermate geschikt voor het temperen van chocolade. Het tempereren van chocolade is belangrijk om de chocolade mooi glanzend en knapperig te krijgen. Met een marmeren plaat kun je volgens de 'tableer' methoden tempereren.
Tableren met de marmeren plaat
- De chocolade smelten tot ongeveer 45C (bijvoorbeeld via au-bain-marie of in de magnetron).
- Giet ongeveer 2/3 van de gesmolten chocolade op de marmeren plaat.
- De chocolade koelt af door met een spatel de chocolade constant in beweging te houden. Dit doe je tot dat de chocolade is afgekoeld tot circa 27°C
- Voeg vervolgens beide delen chocolade samen in een bak en roer goed door. Als het goed is is de chocolade nu ongeveer 31,5 °C.
- Belangrijk is dat je de chocolade goed door roert.
- De chocolade is getempereerd en is vervolgens klaar voor verwerking!
Specificaties
- Afmeting marmeren plaat: 40 x 30 x 1,4(h) cm.
- Materiaal: marmer
- Gewicht: circa 5,65 kg
- Kleur: grijs/zwart